ДГ №43 "Талант"
Детска градина в град София

Допълнителни образователни дейности за учебната 2022/2023 год.

         Допълнителни образовятелни дейности - дейности извън задължителните педагогически ситуации.

 

       Уважаеми родители, имаме удоволствието да Ви съобщим, че от 09.01.2023 год. /понеделник/ в ДГ №43 "Талант" се провеждат допълнителни образователни дейности във време извън задължителните педагогически ситуации в отделни кабинети и зали в ДГ - Музикален салон, Кабинет по английски език, Ателие по приложни изкуства, Физкултурен салон. 

        Очаквайте скоро на сайта на ДГ №43 "Талант"  в секция "ДОД" да бъде качена и окончателната праграма за допълнителните дейности. 

         Те могат да бъдат избрини срещу допълнително заплащане и писмено заявление от родителите, според интересите на детето и включват:

 

 • Английски език - Заниманията ще се провеждат 2 пъти седмично по 1 учебен час по предварително изготвен график. Обучението ще се провежда по учебната програма Hooray! Let`s Play (Second Edition) на издателсвто Helbling. Как ще бъде извършено заплащането ще бъде уточнено съвсем скоро.  Отписването от курса става след подаване на индивидуална молба. Неплатилите в срок се спират от курса до изчистване на задълженията. 
           Много често родителите питат дали има смисъл детето им да започне изучаването на английски език в детската градина. Според нас отговорът е "Да". Обучението на чужд език може да започне още на 4 или 5 години. Може да бъде индивидуално или групово. Темпото на усвояване е по - бавно от това на възрастните, но децата се запознават с новия език, звученето му и започват да запаметяват навици за запаметяване на нови думи и изрази. 

 • Народни и модерни танци - "ОРФЕЕВО ЦВЕТЕ" ЕООД с художествен ръководител Лариса Кръстева. Часовете ще се провеждат 2 пъти седмично по 30 мин. по предварително изготвен график във физкултурния салон.
             Танцът е вид изкуство, при който средства за създаване на художествен образ са движението и смяната на положението на човешкото тяло. Танцът е неразривно свързан с музиката, чието емоционално - образно съдържание намира въплащение в композицията му. НАродните и модерни танци са едни от най - масовите предпочитани дейности от родителите и от децата. Чрез тях се опитваме да съхраним българските традиции и обичаи и да покажем красотата на българските танци. 

 

 • Йога за деца - Спортен клуб "Йога за здраве" - Часовете ще се провеждат 2 пъти седмично по предварително изготвен график.  
               
  Йогата в детската градина помага на децата по - добре да се адаптират към условията на живот, да се чувстват по - уверени, и разбира се подобрява здравето. Има положителен ефект върху тялото на детето, подобрява здравето, помага за развитието на координацията, гъвкавостта. Детето става по - еластично и здраво. Йога за деца в детската градина ще допринесат за създаването на здраво тяло и подобряване на стойката. 


 • Приложни изкуства - Академия "Том и Джери" -  Часовете ще се провеждат 2 пъти седмично по предварително изготвен график.  
          Заниманията по приложни изкуства не само научават детето да рисува, оцветява, моделира и конструира, те развиват качества, които ще му помогнат в бъдещия живот. Търпение, изобретателност, самочувствие. Изразяване на вътрешния свят и уважение към работата на другите са големите ползи от заниманията с изкуство. В курсовете по приложни изкуства децата ще развият всичко това работейки с различни материали и техники: рисуване, живопис, колаж, отпечатъци, моделиране и конструиране.