ДГ №43 "Талант"
Детска градина в град София

 

                 17.05.2023 год. /сряда/ беше изключително интересен и вълнуващ ден за децата от третите и четвъртите групи на ДГ №43 "Талант". На този ден на гости в градината бяха Галя и Поли от столичното издателство "Екрие". Те имаха за цел да създадат  благоприятна среда за насърчаване на интереса на децата към четенето и привличане на вниманието им към значимостта на книгите. Потопени в техния необятен свят, ентусиазираните "книголюбители" изживяха вълшебни и незабравими мигове.

Децата се настаниха удобно в просторния музикален салон на градината, за да разгледат красиво илюстрираните книжки, да побъбрят с приятели и да дискутират подготвените им от Галя и Поли детски произведения. Баха старателно избрани интересни и запомнящи  се книжки, като: "Прегръдки от морето", "Прегръдки от топлите земи", "Юнашко камъче" и други.

Припомниха си и правилата за отговорно отношение към книгите.

Галя и Поли разкриха пред любопитните откриватели тайните за създаването на сюжета на една книга.

Този ден предостави необятни възможности на малчуганите от третите и четвъртите групи да се докоснат до магията на литературата и изкуствата. Всички дейности, свързани с непосредственото общуване на децата с книгите провокираха интереса им към тях. Те осъзнаха, че книгата е "прозорец към света", че тя може да им "говори", да им "разказва", да бъде техен "най- добър приятел".